2020-09-14 15:33:50• hírek • Fizetett tartalom

Felszeg vendégház – A ház, amelynek múltja van

Biztosan önnel is előfordult már legalább egyszer, hogy elege lett a nyüzsgő világ zajából, és legszívesebben mindent hátrahagyva elvonult volna egy nyugalmasabb helyre, ahol nem csipog vagy csörög állandóan a mobiltelefon, nem pöfögnek az autók, az egyetlen nesz pedig, mely olykor megtöri a csendet, az a madárcsicsergés. Ha nem csak gondolatban, de a valóságban is szívesen felkeresne egy ilyen helyet, akkor figyelmébe ajánljuk a Szatmárnémetitől alig 45 kilométerre található tamásváraljai Felszeg vendégházat, melyet a helyiek csak múzeumként emlegetnek.

A tamásváraljai dombok alatt meghúzódó Felszeg vendégház a sokak által már jól ismert Tilkós panzióhoz nagyon közel, a Felszeg utcán helyezkedik el, és fő sajátossága, hogy tökéletesen őrzi a tájspecifikus népi építészeti hagyományokat. S noha az épület valóban emlékeztet egy falumúzeumra, a felújított vendégház mégis összkomforttal várja a vendégeket.


Az idők próbáját kiállt fagerendás, múltat idéző parasztházban két hálószoba, egy fürdő, egy étkező és egy konyha került kialakításra. Utóbbi teljesen felszerelt, minden olyan berendezés megtalálható benne, melyre csak szüksége lehet az ide érkezőknek, pl. villanytűzhely, kávéfőző, hűtőszekrény.







A vendégházban négy személyt tudnak kényelmesen elszállásolni, tehát nem csak akkor lehet a tornácos parasztház tökéletes választás, ha egy rövid, romantikus kiruccanást tennénk párunkkal, hanem akkor is, ha a gyerekekkel vagy a legjobb barátainkkal töltenénk el egy kis időt. A Felszeg vendégház tulajdonosai arról is gondoskodtak, hogy valóban át tudjuk magunkat adni a természetközeli, vidéki nyugalomnak, hiszen internet és televízió nincs, de kerékpározási lehetőség és erdei sétatúra annál inkább. Mintha csak a nagymamánál töltött nyarak kedvenc gyerekorri élményeit élnénk át újra. A meseszerű időutazással csalogató vendégház éjszakánként 300 lejért bérelhető.



Amennyiben négy főnél népesebb csapattal kapcsolódna ki, akkor ajánljuk figyelmébe a kőhajításnyira található Tilkós panziót is. A modern, de barátságos berendezésű szálláshelyen többek között teljesen felszerelt konyha, udvari tűzhely, dézsafürdő, hordószauna, pingpong-, csocsó és biliárdasztal, illetve ingyenes WI-FI és tévé is várja a kikapcsolódni vagy szórakozni vágyó vendégeket. Az épületben négy hálószoba és egy nappali található, így a Tilkós panzióban akár tizenegy személy is elfér kényelmesen.


Hétköznaponként egy kétszemélyes szoba 150 lej, egy háromszemélyes pedig 200 lejbe kerül, de hétvégenként, azaz péntektől vasárnapig a teljes panzió kibérelhető 1500 lejért. Pótágyat 10 év alatti gyermekeknek ingyenesen biztosítanak, afölött pedig 50 lejbe kerül éjszakánként. A hat fő befogadására alkalmas hordószauna felfűtése 100 lejbe kerül alkalmanként, az akár nyolc személynek is kényelmes dézsa felfűtése pedig 250 lejbe kerül alkalmanként. Amennyiben a vendégek mindkettőre igényt tartanak, úgy kedvezményes áron, 300 lejért vehetik igénybe a hordószaunát és a dézsát.


Mint a Felszeg vendégházban, mint a Tilkós panzióban lehet üdülési csekkel, vakációs jeggyel és bankkártya formájú értékjeggyel is fizetni.


További információk és elérhetőségek: www.tilkos.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: